Retete Mic Dejun

Mic dejun 5

Mic dejun 5

Micul dejun de mai jos este destul de simplu. Paine prajita cu salam de vara si branza, paine prajita cu crema de branza si arpagic verde si masline Kalamata + o cana mare cu lapte dulce.

Masline nu lipsesc niciodata din mic dejunul turcesc oare de ce: masline sunt surse bune de vitamina E, acizi grasi, calciu, Omega 3 si Omega 6 fiind astfel in clasat in topul alimentelor santoase ele fiind consumate de oameni de aproape 8000 de ani. Maslina este un fruct ce detine o doza mare de calciu, mineral cu rol important in cresterea si sanatatea oaselor, astfel daca este consumat zilnic previne carenta de calciu si boli ale oaselor.

Multi spun ca nu pot sa manance dimineata, ca le este greu sau ca nu au pofta de mancare. Ca sa mananci dimineata trebuie sa ai vointa insa mai mult de atat trebuie sa-ti pregatesti un mic dejun care sa arate bine sa arate gustos si sa salivezi dupa el. Dupa mine micul dejun care creeaza pofta de mancare este unt pe paine cu branza sarata si ceai indulcit langa :). Nu sariti niciodata peste micul dejun, masa de dimineata este foarte importanta pentru corpul nostru, iar cei care omit aceasta masa sunt predispusi la boli precum gastrita, ulcer, cancer etc.

Mic dejun 5

Ingrediente mic dejun:

  • 4 felii de paine
  • salam de vara
  • crema de branza
  • masline KALAMATA
  • lapte
  • arpagic verde

 

Pofta buna.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *