Blog

Ce trebuie sa stim despre masline si uleiul de masline

Masline

De pe timpuri maslinul a fost simbolul sanatatii, un aliment rege tot timpul anului consumat cu placere de atre vegetarieni sau cei care postesc. Maslinele se folosesc in foarte multe retete incepand de la salata orientala, la pateu de masline, pui cu masline, orez cu masline, pizza, paine cu masline sau pur si simplu servite ca atare.

Masline
Masline

Maslinele sunt un aliment foarte sanatos, bogat in vitamina E, Omega 3, Omega 6, acizi grasi si calciu fiind recomandat pentru cei care au carenta de calciu sau boli ale oaselor. Uleiul extravirgin de masline extras prin presarea la rece a maslinelor verzi consumat crud este o sursa bogata in acizi grasi mononesaturati care ajuta la pevenirea afectiunilro cardiovasculare.

Sursa de calciu pentru oase
Fiind un fruct bogat in calciu este recomand de majoritatea nutritionistilor, calciul avand un rol fundamental pentru sanatatea oaselor iar o alimentatie ce contine acest fruct previne riscul aparatiei osteoporozei. Necesarul zilnic la barbati este de 800 miligrame de calciu pe cand la femeile aflate la menopauza doza poate ajunge chiar si la 1200 miligrame diferenta putand fi completata printr-o alimentatie bogata in masline. Cei care consuma de asemenea carne in exces le sunt recomandate masline intrucat carnea este numita de nutritionisti hotul calciului din oase iar masline ajuta la realizarea unui echilibru perfect

Detoxifiere
Uleiul de masline extravirgin este plin de atioxidati, astfel salatele de cruditati asezonate cu ulei de masline ajuta la detoxifierea organizmului. Se recomanda de asmenea sa fie consumat dimineata pe burta goala cate o lingurita de ulei de masline extravirgin.

Ce masline sa cumparam
Atunci cand mergeti sa cumparati masline trebuie sa stiti ce sa cumparati. Masline la cutie sunt de obicei conservate in saramura astfel se recomanda spalarea lor foarte bine inainte de a fi consumate dupa care se pot stropi cu putin ulei de masline extravirgin. Nu recomand sa cumparati masline d-alea Mamut sau Supermamut, cele mai pune sunt parerea mea maslinele Kalamata sau maslinele acelea negre care par usor deshidratate.

Consumnul de masline ajuta la refacrea sistemului nervos iar prezenta azotului si fosforului din masline are proprietati care ajuta la distrugerea celulelor canceroase. Masline si uleiul de masline sunt bogat in vitamina A si E si acizi grasi mononesaturati OMEGA 9. Consumul de masline de 5-10 ori pe zi ajuta la mentinerea unui corp sanatos, impedica formarea ateroamelor si previne cresterea nivelului colesterolului.

You may also like...

1 Comment

  1. […] am tot timpul in frigider mai ales dupa ce am studiat putin la ce sunt bune maslinele si uleiul de masline, tocmai luasem niste cartofi noi de la piata, cotletul de porc afumat e nelipsit din frigider […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *