Retete de Paste

Retete de Pasti

retete de pasti
retete de pasti
Retete de Pasti

Sunt multe retete de Pasti si stiu ca va este greu sa alegeti ce o sa pregatiti pentru aceasta sfanta sarbatoare, astfel m-am gandit sa vin in ajutorul vostru cu o selectie de retete speciale pentru voi. Nu o sa insirui zeci de retete, pentru ca sincer sa fim nu o sa mancam cu 10 guri si este si pacat sa irosim mancarea (painea noastra cea de toate zilele) si m-as bucura daca si voi ati fi de acord cu mine ;).

Nu exista masa de Pasti fara drob, oua rosii, friptura de miel si pasca, insa nu tuturor le place drobul sau carnea de miel asa ca o sa va prezint si altet retete de Pasti care dupa mine sunt ideale pentru o masa mare in familie intr-o sarbatoare asa mare.

Pastrav la cuptorĀ 

pastrav cuptor

Iepure la cuptor
friptura de iepureDrob de miel

drob de miel

Oaie la protap

Oaia la protap

Sarmale

montare sarmale

Pasca de Pasti

Pasca de pasti

Placinta cu branza

placinta branza

Acestea sunt retetele traditionale de Pasti care nu ar trebuii sa lipseasca de pe masa nici unui roman. Sarmale, peste, placinta cu branza, cozonac, oua rosii, pasca, drob de miel acestea sunt bunatatile pentru care am “patimit” aproape 7 saptamani :).

Pentru mine masa de Pasti nu inseamna numai mancare, inseamna o masa alaturi de familie, alaturi de cei dragi, o masa pe pe care o respect. Poate ca unii dintr noi prefera sa petreaca Pastile pe la pensiuni, hoteluri, la piscina sau la mare, insa eu prefer de Sfintele Sarbatori ale Pastelui sa merg la biserica, in satul unde m-am nascut, sa merg cu familia sa cantam prohodul, iar dupa noaptea de inviere sa merge cu totii acasa sa ciocnim un ou rosu si sa bem un paharel de vin.

Sper sa va placa selectia de retete, o sa mai pregatesc o selectie si pentru cei care nu se impaca cu carnea de miel.

You may also like...

2 Comments

  1. Mirela Maria says:

    PAPA-BUN..

  2. O combinatie perfecta pararea mea šŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *